Atención: Tu navegador no soporta algunas funcionalidades necesarias. Te recomendamos que utilizes Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Concili Fetiller, la comunitat d'Edicions Secc

Fantàstic K0, no normatiu i esbojarrat


La conjunció́ dels astres s'alineen per permetre la trobada entre Goblin i la Terra: uns miniherois que volen salvar l'univers cataclà d'un malvat terrible arriben de la mà del Concili Fetiller i tot de bèsties del correfoc i llegendes del nostre tradicionari, ens arriben a la col·lecció Minairó Jove de les diverses contrades de tot el nostre territori: la tinyosa, Lo Marraco, el caçador negre, la dama roja, la víbria!

 


Aquest Sant Jordi tenim l’esdeveniment del mil·lenni! Dues novetats de mitologia catalana conflueixen des de l’Univers Goblin i des de casa nostra: «Les relíquies de kramelita» i «Fabulari II. Atles de llegendes, bèsties i animals de correfoc».

 
A «Les relíquies de kramelita» el Concili Fetiller ha treballat de nou en xarxa, creant una novel·la, de forma piramidal, a través d’un relat que, com un director d’un joc de rol ha generat la trama, l’argument i els personatges i la resta d'autors i autores han treballat els seus relats a partir d’aquí, creant un fix-up, que culmina en una novel·la que ens parla d’un govern dictatorial i un supermalvat, Vlav Krïtic van Vich, que vol controlar tota la societat i desterrar qualsevol mena de diferència, i uns miniherois que han adquirit poders pel consum d’un nitrocompost, que volen lluitar contra aquest malvat i assegurar la llibertat de l’univers cataclà, però també lluiten per esbrinar quina és la seva identitat. Una nova ampliació del multivers Goblin que en aquest nou recull aborda la literatura de superherois des de la mirada crítica, bizarra i amb molt d’humor. Qualsevol semblança amb  l’actualitat no és gens casual!

 

  A «Fabulari II. Atles de llegendes, bèsties i animals de correfoc» ens endinsem al tradicionari català, i les bèsties del correfoc. Sovint anem de festa major i ballem al so de les gralles, envoltats de víbries i marracos, però quan ens pregunten no sabem quina mena de bèsties són, o quin és el seu origen. Aquest segon volum de Fabulari ha volgut endinsar-se en nous territoris de la geografia catalana, per explorar llegendes, mites i rondalles, i donar a conèixer a la gent jove, i no tan jove, les nostres bèsties, animals i rondalles de correfocs. Els autors d'aquest segon volum han treballat cinc mites o rondalles: la víbria, Lo Marraco, la tinyosa, el caçador negre i la Dama roja, que pertanyen a dues zones que no havíem treballat encara en el primer volum del Fabulari, les Terres de Ponent i el Vallès. Aquest volum compta amb un pròleg de Benvingut Moya Domenech, que ens introdueix en l’origen de cada un dels mites i rondalles  i profunditza en la seva pertinença a la nostra identitat cultural.

 

Els autors d’aquest recull han fet servir cada un dels mites, rondalles i llegendes, per fer de mirall d’una realitat social propera als joves lectors: bullying, dependència de les xarxes, relacions tòxiques o refugiats. Cada relat va acompanyat d’una fitxa il·lustrada per Txell Ozcáriz, on els lectors poden trobar informació del mite o llegenda original i fons on poder trobar més antecedents.

 

Aquest volum de Fabulari II té un item molt especial, i es que la col·lecció Minairó Jove és il·lustrat en color i de majors  dimensions que la resta de les nostres edicions, i això dificulta a una editorial petita com la nostra poder treure  nous volums de la col·lecció, però aquest cop  hem pogut tirar en davant el projecte gràcies a les aportacions del mecenes a la nostra plataforma de l’aixeta!

 

Autors de «Les relíquies de kramelita»  d'Armengol i Galceran, Ferran; Boj, Sònia, Kadmon, Albert ; Gómez Simó, David ; Josep Masanas; Armangué Jorba, Sílvia; Cotes i Argelich, Edgar, Josep Rodríguez, Gili Abad, Alícia, Mateu Lucas Feliu.


Il·lustrador

Miquel Rof. Nascut l’any 1968 a Badalona. Il·lustrador i compositor de narracions gràfiques. Des de l’any 1992, ha col·laborat amb diferents entitats, editorials i diaris, com El Punt-Avui, el suplement “Culturas” de La Vanguardia, Lovecraft Magazine o Cavall Fort. Ha engegat diferents iniciatives per internet, com el còmic-fulletó L’elaborat assassinat de la família Beihud (2010), que encara es pot trobar a la xarxa. Col·labora regularment en diferents projectes, sovint relacionats amb el còmic, la ciència-ficció, la fantasia i la poesia visual.

 


 Autors  de «Fabulari II. Atles de llegendes, bèsties i animals de correfoc Ferran d’Armengol, Marga BaLo, Ramona Solé, menut i Alícia Gili 

 

Il·lustradora Txell Ozcáriz  Txell Ozcáriz Soler: Va estudiar Gràfica Publicitària a la Llotja d’Esplugues, però el que sempre ha fet com a hobbie ha estat dibuixar. Després de realitzar alguns dissenys per a la Fundació Akwaba, per Galbany Produccions,  i d’altres encàrrecs per a diferents músics de l’escena del jazz barceloní, recentment s’ha llençat a intentar fer de la seva afició, la il·lustració, un ofici, no només sobre paper i en pantalla, sinó també el  món tèxtil.